Hozzávalók:
350 gramm graham liszt
150 gramm rétesliszt
7 gramm szárított élesztő
30 gramm lenmag
30 gramm napraforgómag
20 ml zsiradék (nálam extra szűz olívaolaj)
10 gramm só (nálam parajdi)
20 gramm búzasikér
250 ml langyos víz (ez a liszt minőségétől függően picit változhat)
Elkészítése: a kimért hozzávalókat a robotgép üstjébe öntöttem és a legkisebb dagasztó fokozat mellett folyamatosan adagoltam a langyos vizet. Egy közepes keménységű, nem ragadós tésztát kell(ene) kapnunk. Amikor szépen elvált a tészta az edény falától 45 percig letakarva pihentettem.
A sütőt előmelegítettem, a kenyeret vízzel alaposan bespricceltem és közepes hőfokon (villany esetében körülbelül 180°C) 40 perc alatt készre sütöttem:
Recept innen
A kép saját mert megsütöttem
Megjegyzések
Megjegyzés küldése