Ugrás a fő tartalomra

Graham zsemledagasztás és kelesztés nélkül



Graham zsemle hozzávalók:
 30 dkg Graham liszt
10 dkg búzasikér
2 teáskanál Himalája só
1 Csomag szárított élesztő
3,75 dl víz
Graham zsemle elkészítése:
1. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük egy fakanállal, épp csak annyira, hogy ne maradjon benne nyers lisztes rész.
 2. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és félretesszük 12 órára, lehetőleg langyos vagy meleg helyre. (Érdemes este elkészíteni, hogy reggel már csak sütni kelljen!)
3. Ha letelt a 12 órás pihentetés, kiöntjük a tésztát egy gyúrótáblára és átgyúrjuk.
 4. További fél órát hagyjuk pihenni.
5. A pihenőidő letelte után a tésztát 6 egyforma darabra vágjuk és zsemléket formázunk belőle.  
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és vízzel megspricceljük a zsemlék tetejét.
7. 220 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
 Graham zsemle kalória és szénhidráttartalma 6 db egyforma méretű zsemle esetén 1 db 229 kcal-t 32 g szénhidrátot 18,3 g fehérjét és 1,5 g zsírt tartalmaz. Jó étvágyat kívánok!
salatagyar.hu/graham-zsemle-dietas-receptek/



Megjegyzések