Hozzávalók egy 750 grammos kenyérhez:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
5 dkg apró szemű zabpehely
8 dkg búzasikér
5 dkg magkeverék
270 ml langyos víz
1 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy kókusz zsír (ettől lesz puha, foszlós)
1 teáskanál méz (ez segít az élesztőgombákat aktivizálni)
1 teáskanál himalája só
5 ágacska friss kakukkfű (vagy bármilyen zöldfűszer ízlés szerint, szárított is)
3 dkg élesztő
A hozzávalókat az alábbi sorrendben tesszük a kenyérsütő tartályába: langyos víz, egyik sarokba a só, másikba a méz. A száraz hozzávalókat és a fűszereket kimérjük, összekeverjük és a tartályba öntjük. A tetejére szórjuk az élesztőt, majd elindítjuk a teljes kiőrlésű programot. A sütés megkezdésekor meg lehet vágni a tetejét gilette pengével és megkenni kevés tejjel, megszórni magokkal, így nagyon dekoratív lesz, de enélkül is nagyon jól fog sikerülni, majd meglátjátok! Ha megsült, vegyétek ki a sütőtartályból és helyezzétek rácsra, hogy az alja ne fülledjen be. Így hűtsétek ki, majd nejlon zacskóban 34 napig minden gond nélkül tárolható. Ha ennyi idő alatt nem fogyna el, nyugodtan szeleteljétek fel és fagyasszátok le!
Recept innen a kép saját mert meg sütöttem
Megjegyzések
Megjegyzés küldése