Ugrás a fő tartalomra

Mézes sok magvas teljes kiőrlésű kenyér

Hozzávalók egy 750 grammos kenyérhez:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
 5 dkg apró szemű zabpehely
8 dkg búzasikér
5 dkg magkeverék
 270 ml langyos víz
1 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy kókusz zsír (ettől lesz puha, foszlós)
1 teáskanál méz (ez segít az élesztőgombákat aktivizálni)
1 teáskanál himalája só
5 ágacska friss kakukkfű (vagy bármilyen zöldfűszer ízlés szerint, szárított is)
3 dkg élesztő
A hozzávalókat az alábbi sorrendben tesszük a kenyérsütő tartályába: langyos víz, egyik sarokba a só, másikba a méz. A száraz hozzávalókat és a fűszereket kimérjük, összekeverjük és a tartályba öntjük. A tetejére szórjuk az élesztőt, majd elindítjuk a teljes kiőrlésű programot. A sütés megkezdésekor meg lehet vágni a tetejét gilette pengével és megkenni kevés tejjel, megszórni magokkal, így nagyon dekoratív lesz, de enélkül is nagyon jól fog sikerülni, majd meglátjátok! Ha megsült, vegyétek ki a sütőtartályból és helyezzétek rácsra, hogy az alja ne fülledjen be. Így hűtsétek ki, majd nejlon zacskóban 3­4 napig minden gond nélkül tárolható. Ha ennyi idő alatt nem fogyna el, nyugodtan szeleteljétek fel és fagyasszátok le! 
Recept innen a kép saját mert meg sütöttem

Megjegyzések