Ugrás a fő tartalomra

Hot dog Gluténmentesen



Zabliszt és barna rizsliszt kombinációjából készült hot-dog.
14 dkg barna rizsliszt
16 dkg zabliszt
10 g útifűmaghéj
2 csipet só
16 g friss élesztő( belemorzsolom a lisztbe)
300 ml langyos tejben elkeverek 2 m-es tojást és 4 dkg olv. margarint
A száraz hozzávalókat összekeverem, ráöntöm a nedveset és dagasztom, míg elkezd elválni az edény oldalától. Ez kb 4-5 perc. Zablisztes vagy barna rizslisztes munkalapra öntöm a tésztát, rúddá formázom 10-11 részre vágom ovális alakúra nyújtom beleteszem a virslit és beburkolom. Tepsire teszem, megkenem tojással és megszórom, amivel akarom. Kelesztem 30 percig, addig a sütőt 200 fokra melegítem. Ha megkelt, akkor 15-25 percig sütöm. Sütőfüggő és hogy ki mennyire szeretni megsütni. Nekem 25 percig sült.



Megjegyzések